Wizzair info (2024)

Wizzair info (1)

Wizz Air is de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt vluchten aan op meer dan 450 routes vanuit 26 vliegbasissen, en verbindt 130 bestemmingen in 38 landen. De vloot telt 73 Airbus-toestellen van het type A320 en A321. De A320’s bieden elk plaats aan 180 passagiers en de A321 aan 230 reizigers. Bij Wizz Air zijn ruim 2800 mensen aan de slag. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2016 vervoerde WIZZ ruim 20 miljoen passagiers. Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot “Low Cost Airline of the Year 2016”.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningennaar Gdansk.

Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Historie
Wizz Air werd in juni 2003 opgericht. Het idee ontstond toen zes mensen met een uitgebreide kennis van de luchtvaartindustrie en een succesvol verleden in diverse branches de samenwerking startten met József Váradi, de CEO van het bedrijf. Op 19 mei 2004 vond de eerste vlucht plaats, vanuit Katowice. Inmiddels is Wizzair een maatschappij met 36 Airbus toestellen waarmee vluchten worden verzorgd op meer dan 220 routes.

Vanuit Nederland vliegt Wizz Air vanaf Eindhoven naar bestemmingen in: Noorwegen, Zweden, Finland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (vanaf 28-10-2012), Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Tsjechische Republiek en Turkije.

Meer informatie over de nieuwe bestemming Skopje in Macedonië
Reisinformatie

Wizz Air Online check-in
Online inchecken kan vanaf 7 dagen voor je vlucht en tot 3 uur vóór de geplande vertrektijd van. Als je online wilt inchecken dan print je je eigen instapkaart uit, die neem je samen met je reisdocument mee naar de luchthaven. Online inchecken is gratis. Het is echter niet verplicht om online in the checken, echter wanneer je er voor kiest om op de luchthaven in the checken worden er extra kosten in rekening gebracht. Dit kost 7 euro op de dag van boeking en 15 euro bij aankoop op de luchthaven op de dag van vertrek.
Als je reist met in te checken ruimbagage, dien je uiterlijk 40 minuten voor vertrek van de vlucht je bagage in te checken aan de balie op de luchthaven.

Wizz Air zal passagiers altijd voorzien van een nauwkeurige uitsplitsing van alle kosten met betrekking tot de betaalde totaalprijs.
Om online te boeken moet de persoon die de boeking maakt op het moment van boeken 18 jaar of ouder zijn. Wizz Air accepteert de volgende betalingsmiddelen:
– betaalkaart: Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard en Maestro debit- en creditcards.
– overschrijving
– Wizz-account

Wizz Air Bagage
Elke passagier mag één stuk handbagage met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm en een gewicht van maximaal 10 kg gratis meenemen. De ruimbagage kosten worden berekend op basis van de geplande vluchttijd van je vlucht. Wanneer de geplande vluchttijd minder dan 2 uur is, zijn de online bagagekosten 15 euro per koffer per vlucht en wanneer de geplande vluchttijd 2 uur of meer is, zijn de bagagekosten 20 euro per koffer per vlucht. Je koffer mag maximaal 32 kilo wegen.

Service
Wizz Air hanteert in alle vliegtuigen slechts één klasse en biedt geen gereserveerde zitplaatsen.
Het is echter wel mogelijk om een stoel met extra beenruimte te boeken en in een comfortabelere stoel in het vliegtuig te zitten.
Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheid om met prioriteit in te stappen en als een van de eersten aan boord te gaan. De zogeheten ‘Speed Boarding’ kun je tijdens het boeken in stap 3 reserveren voor 8 euro. Als lowcost maatschappij biedt Wizz Air geen gratis maaltijden aan boord aan. Passagiers kunnen aan boord drankjes en snacks kopen.

telefonisch
Boeken via het Wizz Air Callcenter is eenvoudig en gemakkelijk. Bel ons speciale Wizz Air-team in uw regio om te spreken met een van onze reserveringsagenten. Klik hier voor een overzicht van al onze callcenters en de bijbehorende telefoonnummers.
Klik hier voor informatie over de kosten voor gebruik van het Callcenter.

verzoeken voor speciale diensten
Laat het ons weten als u speciale behoeften ten aanzien van de reis hebt! Als u een rolstoel nodig hebt, reist met bagage met afwijkende vormen of andere bijzondere verzoeken hebt, dient u op de dag van boeken contact op te nemen met ons Callcenter. Verzoeken kunnen niet on-line worden afgehandeld of verwerkt. Als u op enig moment niet zeker bent van de gegevens van uw boeking raden we u aan om contact op te nemen met ons Callcenter voor assistentie door een van onze speciale agenten.

uw bevestigingsnummer
Wizz Air is een ticketloze luchtvaartmaatschappij. Er worden bij boeking geen voorgedrukte tickets afgegeven, ongeacht of u online of via het Callcenter boekt. Het bevestigingsnummer dat u ontvangt zodra u de boeking hebt gemaakt, is uw referentie voor uw reis. Wizz Air zal u een bevestigings-e-mail sturen met uw reisschema en bevestigingsnummer. Als u incheckt op het vliegveld, dan is dit uw ontvangstbewijs, dat u eventueel kunt afdrukken en op de dag van vertrek mee kunt nemen naar de luchthaven en kunt tonen bij de incheckbalie.

Vergeet niet om uw bevestigingsnummer en een geldig(e) paspoort/identiteitskaart mee te nemen op de dag van vertrek. Als u hebt gekozen voor online inchecken, volg dan de Instructies voor online inchecken.

Vluchtgegevens

BESTEMMINGEN

Aarhus
Alicante
Antalya
Barcelona
Barcelona-Girona
Bari
Belgrado
Bergen
Boedapest
Boekarest
Bourgas
Brno
Brussel Charleroi
Catania
Cluj-Napoca
Cork
Cuneo/Turijn
Debrecen
Doncaster/Sheffield
Dortmund
Dubrovnik
Eindhoven
Forlì/Bologna
Frankfurt Hahn
Gdansk
Glasgow Prestwick
Göteborg
Grenoble
Hamburg Lübeck
Istanbul
Katowice
Keulen
Kiev
Larnaca
Liverpool
Lodz
Londen Luton
Lviv
Madrid
Malagas
Malmö
Memmingen/München West
Milaan Bergamo
Naples
Oslo Sandefjord Torp
Palma de Mallorca
Parijs Beauvais
Pisa
Poznan
Praag
Riga
Rome Ciampino
Rome Fiumicino
Simferopol
Skopje
Sofia
Split
Stavanger
Stockholm Skavsta
Tampere
Timisoara
Tirgu Mures
Turku
Valencia
Varna
Venetië Treviso
Verona
Vilnius
Warschau
Weeze
Wroclaw
Zaragoza

Wizz Magazine

Wizz magazine is the inflight publication for Wizz Air, the largest low-cost airline in Central and Eastern Europe. Click the image for more information.
Diensten

WIZZ XCLUSIVE CLUB

Over de Wizz Xclusive Club
Vlieg verstandig met Wizz Air! Word vandaag lid van ons Wizz Xclusive Club-programma en bespaar tot 10 EUR per enkele reis!
De Wizz Xclusive Club biedt u exclusieve toegang tot promotietickets die 10 EUR per enkele reis goedkoper kunnen zijn dan reguliere prijzen*.
Als u zich aanmeldt, kunt u een van de slimme Wizz Xclusive Club-spaarders worden!

Wat u in ieder geval NIET hoeft te doen:
WACHTEN: zoeken en wachten om geweldige aanbiedingen te krijgen,
UITPUZZELEN: zich het hoofd breken om het programma te begrijpen.

omdat de Wizz Xclusive Club niet alleen inhoudt dat u kunt besparen, maar dat u onmiddellijk kunt besparen op een eenvoudige manier!
Wat u echter ALS LID KUNT DOEN is het volgende:
ONMIDDELLIJKE TOEGANG: bekijk ter plaatse hoe uw jaarlijkse bijdrage wordt omgezet in besparingen, omdat u onmiddellijk toegang krijgt tot kortingstarieven voor leden zodra u aan het programma deelneemt.
VOORDELEN VOOR MEDEREIZIGERS: Maximaal 9 passagiers (met inbegrip van kinderen maar met uitzondering van baby’s) kunnen op dezelfde boeking reizen en profiteren van de verlaagde tarieven.
EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN: ontvang via e-mail exclusieve promotionele aanbiedingen alleen voor leden wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief van Wizz Air.

Als u via creditcard of betaalkaart hebt betaald, hebt u onmiddellijk toegang tot Club-tarieven voor leden voor uw boekingen. Als u uw lidmaatschap wilt activeren en wilt beginnen met besparen, moet u nu lid worden!

*Wizz Xclusive Club-promotietickets zijn onder voorbehoud beschikbaar. De werkelijke kortingen en de werkelijke beschikbaarheid moet u altijd controleren op wizzair.com, of u kunt ons Callcenter bellen.

Belangrijke informatie:
De Wizz Xclusive Club-tarieven zijn alleen van toepassing op medereizigers als het lid van de Club als reiziger is opgegeven in de boeking. Als het lid niet onder dezelfde reservering reist, zijn de kortingstarieven niet beschikbaar voor de andere reizigers. Het aantal stoelen met de aangegeven Wizz Xclusive Club-prijs is onder voorbehoud beschikbaar.

Hoe koopt u het lidmaatschap van de Wizz Xclusive Club en hoe krijgt u toegang tot de kortingstarieven?
Volg deze eenvoudige stappen:
1: Log in op uw Wizzair-profiel. Als u zich nog niet hebt geregistreerd bij Wizz Air, registreert u zich dan nu door hier uw persoonsgegevens en e-mailadres in te vullen.
Als u geen speciale aanbiedingen wilt missen, moet u niet vergeten om u aan te melden voor de nieuwsbrief van Wizz Air!
2: U kunt zich bij het boeken tegelijkertijd registreren als lid van de Wizz Xclusive Club door de lidmaatschapskosten te betalen. Als u graag lid wilt worden of als uw lidmaatschap is verlopen, kies dan de volgende keer wanneer u vliegtickets boekt de optie “Abonnement Wizz Exclusive Club” en geniet direct van de korting die door de Club wordt gegeven.
3: Wanneer u betaalt voor uw boeking, betaalt u ook meteen de lidmaatschapskosten en u kunt tot het verlopen van uw lidmaatschap genieten van de voordelen van de Club.
4: U moet zijn ingelogd om toegang te krijgen tot de Wizz Xclusive Club-prijzen, anders kan het systeem u niet identificeren en kunt u niet profiteren van de kortingsprijzen.

Elke keer dat u inlogt op uw profielpagina kunt u uw accountgegevens bekijken, zoals uw recente boekingen of de vervaldatum van het lidmaatschap van de Wizz Xclusive Club.

Over Wizz Air

CONTACT

telefonisch
U kunt eenvoudig boeken via het Wizz Air Callcenter. Bel met uw lokale Wizz Air team om een van onze reserveringsmedewerkers te spreken.
Klik hier voor nadere informatie over de Callcenterkosten.

In Nederland: 0900 777 0009 (€ 0,80 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)

lokale nummers:
Alleen vanuit België: 0903-41405 (€ 1,12 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Bulgarije: 0900 630 22 (gesprekken kosten BGN 0,96 per minuut, voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Cyprus: +448714234223 (voor gesprekken geldt internationaal tarief).
Alleen vanuit Denmarken: 901 30135 (DKK 4,20 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Duitsland: 0900 120 4021 (€ 1,03 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Finland: 060015777 (€ 0,71 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Frankrijk: 0899 190 037 (€ 1,34 per gesprek en € 0,34 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Griekenland: + 44 871 221 0076 (voor gesprekken geldt internationaal tarief).
Alleen vanuit Hongarije: 06 90 181 181 (HUF 225 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Ierland: 1550 475 970 (€ 0,95 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Italië: 899 018 874 (€ 0,97 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Kroatië: 0605 50205 (HRK 3,40 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Letland: 90200905 (LVL 0.24 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
In Litouwen: +448717811096 (voor gesprekken geldt internationaal tarief)
Alleen vanuit Macedonië: 059030440 (MKD 35.40 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Noorwegen: 820 50 511 (NOK 0,59 per gesprek en NOK 1.71 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Polen: 0703 60 39 93 (PLN 4,26 per minuut; het exacte tarief is afhankelijk van uw abonnement – voor mobiele en vaste nummers.)
Alleen vanuit Roemenië: 0903 760 160 (RON 2,68 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Servië: 0900 233 234 (gesprekken zijn RSD 59 per minuut. Gesprekken vanaf mobiele telefoons kunnen duurder zijn.)
Alleen vanuit Spanje: 807 444 041 (Maximale kosten inclusief btw: € 1,18 per minuut (vast); € 1,54 per minuut (mobiel).
Alleen vanuit de Tsjechische Republiek: 900 140 940 (CZK 14,00 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
In Turkije: +448714234212 (voor gesprekken geldt internationaal tarief).
Alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk: 0906 959 0002 (GBP 0,77 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)
Alleen vanuit Zweden: 0900 100 33 10 (SEK 10,00 per minuut; voor bellen vanaf een mobiel nummer kan een hoger tarief gelden.)

klantenservice en zakelijke contacten
Als u ons rechtstreeks wilt benaderen, kunt u gebruik maken van dit formulier: Klachten/claims.
Als u vragen hebt over een specifieke reservering of als uw vraag dringend is, neem dan contact op met ons Callcenter.
De beantwoording van uw e-mail kan 30 dagen duren, dus als u een dringende vraag hebt, raden we u aan om contact op te nemen met ons Callcenter.

Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer (tijdelijk) wordt opgeslagen. Wij gebruiken deze cookies uitsluitend om het gebruik van onze website (technisch) te verbeteren.

Daarnaast plaatsen wij met enige regelmaat informatie van derden op onze website die hoogstwaarschijnlijk naar een andere website doorverwijzen als u meer informatie wenst. U kunt deze cookies wel uitzetten via uw browser, maar dat zal het (snel) functioneren van onze website negatief beïnvloeden.

Tracking cookies
Dit zijn cookies die worden geplaatst om uw online surfgedrag te volgen en deze gegevens eventueel door te verkopen aan derden zoals adverteerders. Daar doen wij niet aan mee. Wij maken alleen gebruik van Google Analytics om onze bezoekersaantallen te kunnen inzien.

Wizzair info (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5888

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.